LindaNieuws – ‘Jaws’ kijken vanaf het water: durf jij het aan?

Wij krijgen al rillingen van ‘Jaws’ als we hem op klaarlichte dag in onze woonkamer kijken. We moeten er dus niet aan dénken om de film te zien terwijl we op een rubberbootje dobberen.

Toch is dat precies het plan van Laurens van Wesep en Jasper Nederlof. Zij willen een evenement organiseren waarbij de klassieker (uit 1975 alweer) wordt vertoond bij de Kralingse Plas, terwijl mensen hem vanaf het water kijken.

Populair plan

De plannen staan nog in de kinderschoenen: door een event op Facebook aan te maken, wilden Laurens en Jasper inventariseren hoeveel animo het idee had. Ze hadden er vast niet op gerekend dat hun plan zó aan zou slaan: bijna 10.000 mensen hebben inmiddels gezegd interesse te hebben in de filmvertoning. Meer dan 1000 mensen staan daadwerkelijk op aanwezig.

In het donker

Op die Facebookpagina wordt als datum 13 augustus genoemd, al staat die nog allerminst vast. Het tijdstip van aanvang staat nu op 21.00 uur en we lijken er niet aan te ontkomen dat de mannen de film in het donker willen vertonen: ze willen namelijk graag een griezelig sfeertje creëren. “Dus liever niet rond 20 juni als het de langste dag is”, vertelt Laurens aan het AD.

Haai!

“Mensen moeten denken: zwemt er niet echt een haai onder me?”, legt hij uit. Uh, ja, dat is dus precies wat wij níet willen denken… maar spannend is het wel, moeten we toegeven. Als het evenement doorgaat, durf jij er dan bij te zijn?

Bekijk op LindaNieuws.nl

Geef een reactie