AD – ‘Steven Spielberg is van harte welkom’

Het filmfestijn Jaws aan de Kralingse Plas in Rotterdam gaat niet door, althans dit jaar niet. De organisatoren zitten niet bij de pakken neer.

Picture this: prachtige zomeravond, rimpelloze plas, megatelevisiescherm. In een rubberbootje dobbert de Amerikaanse hitregisseur Steven Spielberg. Tevreden kijkt hij hoe duizenden Rotterdammers vanuit een bootje genieten van zijn haaienfilm Jaws. ,,We hebben Spielberg een mailtje gestuurd. Hij heeft een jaar respijt gekregen”, lacht Laurens van Wesep, samen met Jasper Nederlof de geestelijke vader van Jaws aan de Kralingse Plas.

Steven Spielberg heeft een jaar respijt gekregen

Te kort dag
De bedoeling was dat de film volgende maand zou worden vertoond aan de Kralingse Plas. ,,Helaas bleek het te kort dag om alles rond te krijgen, vooral vergunningtechnisch”, zegt Van Wesep, die afgelopen weekeinde besloot het filmfestijn te cancellen.

Dik 25.000 filmfanaten hadden via Facebook aangegeven interesse te hebben in het evenement. ,,De eerste dag na de bekendmaking stond de teller al op 2.000. Echt ongelooflijk. Als zo veel mensen komen, wil je ook dat het echt goed is.”

In aanloop naar de editie van 2017 zijn Van Wesep en Nederlof van plan flink van zich te laten horen. Ze hebben een evenementenbureautje opgericht onder de naam Sharkbite Creative. ,,De komende tijd gaan we onder die naam allerlei kleinere evenementen organiseren. Vooral om ervaring op te doen voor het grote evenement van volgend jaar.”

Beduusd
Van Wesep zegt nog steeds beduusd te zijn van alle interesse voor Jaws aan de Kralingse Plas. Bedrijven in de uitgaansindustrie boden massaal hun diensten aan. ,,Normaal moet je overal leuren om geld om zoiets van de grond te krijgen. Nu was het echt andersom. De mensen kwamen naar ons toe of ze alsjeblieft mee mochten doen. Dat mag, in 2017 dus!”

Bekijk op AD.nl

Geef een reactie